Ja, de vakantie is voor de meesten van ons voorbij! Voor velen zitten zelfs de eerste werkweken er al lang weer op. Een vakantie gebruiken we om even helemaal los te komen van het werk en des te meer hebben we dit jaar de behoefte om die batterij eens goed op te laden. Over heel Nederland merken we drukte, hectiek en stress op de arbeidsmarkt en die straalt (hoe vervelend ook) voornamelijk door naar de werknemers en misschien ook naar jou. Je herkent het vast, na je vakantie weer vol gas aan de bak om de schade op de werkvloer in te halen.

Bij de opdrachtgevers van Euro Planit zien we niet veel anders, al is het in de vakantieperiode vaak wat rustiger dan de rest van het jaar. Nu we weer van start mogen staan er alweer allerlei spannende maar vooral leuke uitdagingen voor ons klaar. Iedereen heeft zo zijn eigen manier voor een fijne opstart na de vakantie, zo ook Kyra, Eelco en Marieke. Verdeeld over de week gaan we bij ze langs om even bij te kletsen. Eén voor één geven ze ons graag wat tips!

EEN HELE OMSCHAKELING

Vandaag vallen we meteen binnen bij Kyra, junior consultant bij Euro Planit Vorden, die net terug is van haar vakantie: “Ik ben weer helemaal opgeladen! Als je al eens naar Aruba bent geweest, zal je vast herkennen dat het daar heerlijk ontspannen en lekker rustig aan doen is. Niemand heeft haast, want het is veel te warm. Je kunt dus wel begrijpen dat mijn eerste dag terug een hele omschakeling was! Maar juist de hectiek die mij weer tegemoetkomt, daar ben ik dol op!”

ER BLIJFT NIKS LIGGEN

Als we rondkijken in het kantoor zien we dat er al flink gewerkt wordt “De eerste dag is altijd eerst kijken naar wat er allemaal is binnengekomen aan mails en hebben mijn collega’s mij bijgepraat over de stand van zaken bij mijn opdrachtgevers, flexwerkers en kandidaten. Erg fijn dat het werk niet stil komt te staan in de vakantie en er niks blijft liggen, want mijn collega’s hebben de lopende zaken van mij overgenomen. Na het bijpraten is het tijd om prioriteiten te stellen, zo rol ik net zo snel weer in mijn werk. Ik vind het altijd fijn om voor mijzelf op te schrijven wat er gedaan moet worden en zo een soort lijst af te werken. Oooh ja!… ik vergeet bijna de gezellige gesprekken over de vakantie met mijn collega’s aan het begin van de dag! Even bijkletsen is natuurlijk wel écht een must op je eerste werkdag.”

MIJN TIP VOOR JOU

De overstap van vakantie naar werk is snel gemaakt bij Kyra “Al met al weet ik mijn weg snel weer terug te vinden in het werk. Mijn tip voor jou: probeer vooral voor jezelf te zoeken wat werkt. In mijn geval schrijf ik alles op, stel ik mijn prioriteiten en begin ik rustig mijn werk. Ook zorg ik altijd dat mijn afwezigheidsmail aanstaat tot 1 dag na terugkomst, zo heb je de eerste dag wat meer rust.”

VACATURES

Samen lopen we door de eerste opdrachten die voor Kyra klaarliggen. “Elke dag doen zich in het werk weer nieuwe uitdagingen voor. De grootste uitdaging in mijn geval is, net zoals voor mijn vakantie, het invullen van vacatures. Zo ben ik nu bijvoorbeeld voor een opdrachtgever in Varsseveld op zoek naar een Allround Montage Medewerker die houdt van afwisselend werk! Maar natuurlijk willen ook mijn collega’s, op andere vestigingen van Euro Planit, vacatures invullen. Zo zoeken ze bij onze vestiging in Apeldoorn naar een Productiemedewerker-Hout uit de omgeving van Dieren, deze vacature biedt veel ontwikkelingsmogelijkheden. In Hengelo zijn ze op zoek naar een Allround Servicemonteur met veel zelfstandigheid uit de omgeving van Almelo en in Hoogeveen zoeken ze een Expeditie Medewerker die houd van actie!”

Het is fijn om te zien dat Kyra weer lekker op volle toeren de leukste matches aan het maken is. Wist jij dat 50% van werkend Nederland tijdens de vakantie denkt aan een nieuwe baan en 20% daarvan na hun vakantie ook echt de stap zet en op zoek gaat naar een nieuwe baan? De vakantietijd heeft hun ruimte geboden om na te denken over wat ze nu echt willen. Eenmaal terug op het werk blijkt dat daar niet veel veranderd is dan is hét moment gekomen om actie te ondernemen. Herken jij dit ook? Maar kun je wel wat hulp gebruiken? Neem snel een kijkje in ons vacatureoverzicht en waag die sprong!

KOPJE KOFFIE

Donderdag gaan we voor een kopje koffie langs bij Eelco, vestigingsmanager van Euro Planit Hengelo. Ben jij ook benieuwd naar hoe zijn vakantie is verlopen en naar de nieuwe projecten die hij heeft lopen? Houd dan onze socials in de gaten.

Meld je aan voor de JobAlert!


Meld je hier vrijblijvend aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.