“Bij twijfel niet DOEN”

Dat horen we zo vaak. Maar Miranda Huntink kijkt hier anders naar. Zij besluit haar eigen advies,
“bij twijfel wel doen” te volgen. Ze solliciteert én maakt een carrière switch bij Euro Planit Personeelsdiensten.

“Van felicitatie naar sollicitatie”

Ruim een jaar geleden feliciteert Miranda haar oud collega Eelco Laarman met zijn promotie naar manager bij Euro Planit. Binnen 10 minuten hing hij aan de telefoon met de vraag of zij niet geïnteresseerd was in een functie van senior consultant.

9 jaar geleden startte Miranda blanco in de uitzendbranche om kandidaten aan een baan te helpen en klanten te ontlasten. Al snel werd duidelijk dat ze haar energie voornamelijk haalde uit het begeleiden van medewerkers die wel wat hulp konden gebruiken. “Een luisterend oor doet al heel veel.” Het telefoontje van Eelco kreeg een positief vervolg. Miranda had direct een klik en startte als senior consultant. Tijdens talentgesprekken met haar manager, komt naar voren dat Miranda meer verdieping zocht en dat de onderwerpen duurzame inzetbaarheid en verzuim daar bovengemiddeld bij aan bod kwamen.

Toen de functie van verzuimcoördinator vrij kwam, kwam ook de twijfel. “ Kan ik dat? Wil ik dat? Dadelijk word ik afgewezen en dan?” Waar je veelal denkt; ”Bij twijfel niet doen, is het soms juist goed om het WEL te doen. Maar goed ook want ik blijf bij mijn werkgever, maar dan in een nieuwe functie en dat voelt ontzettend goed!”

 

“Zelf invulling geven aan een nieuwe functie”

Miranda heeft ervaren dat verzuim verschillende oorzaken heeft en dat je als werkgever echt veel kunt doen in begeleiding. Daarbij wordt ze gelukkig van plannen, organiseren en processen opzetten. Omdat de functie verzuimcoördinator een nieuwe functie is binnen Euro Planit brengt dat extra uitdaging. “Alles moest nog worden opgezet. Ik kan echt nog veel invloed uitoefenen op de inhoud en uitvoering van de functie.”

Blij is ze met de kans die haar geboden wordt. “Wanneer je me vijf jaar geleden had gevraagd waar ik vandaag zou staan had ik waarschijnlijk gezegd vestigingsmanager.“ Nu staat ze anders in het leven en momenteel ambieert ze andere zaken. “Dat is ook het mooie van jezelf door ontwikkelen. Door nieuwe kansen te benutten, ontdek je nieuwe en interessante dingen.” Samen met haar collega’s Gerard en Ula is er al een heel team geformuleerd om de thema’s duurzame inzetbaarheid en verzuim handen en voeten te geven. Omdat Euro Planit mensen uitzend en detacheert in de branches techniek, logistiek en productie binnen het werkgebied Noord- en Oost Nederland is een goede coördinatie een vereiste. Daarnaast wordt er veel gewerkt met arbeidsmigranten. Verschillende culturen brengen ook weer nieuwe inzichten. Het team heeft al mooie stappen gezet en de plannen en ambities zijn groot.

“De komende tijd ben ik nog wel even bezig, ik zit hier helemaal op mijn plek.” Aldus Miranda.

Twijfel jij ook over je carrière? Bij twijfel wel doen dus! Binnen Euro Planit werken consultants met hun eigen specialisme. De kans is groot dat wij ook jou kunnen helpen. Bel of mail ons voor meer info. www.europlanit.nl, tel: 0575 55 55 18 / info@europlanit.nl

Meld je aan voor de JobAlert!


Meld je hier vrijblijvend aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.