War for talent, krapte in de arbeidsmarkt. Het zijn veel gehoorde termen en die krapte gaat helaas voorlopig nog niet minder worden. Ook niet gek als je bedenkt dat in het laatste kwartaal de WW verder af nam. Dat geldt overigens voor de meeste sectoren.
Daarom is het nóg belangrijker geworden om te kijken naar mogelijkheden.

We krijgen als Euro Planit nog veel verzoeken van werkgevers voor de ideale kandidaat die voldoet aan het functieprofiel. Je wilt natuurlijk het beste voor jouw bedrijf.
In de praktijk wordt er vaak gekeken naar de vertrouwde indicatoren van vakkennis i.c.m. CV en diploma’s.

Gelukkig zien we een omslag ontstaan, waarbij meer wordt gekeken naar vaardigheden.
In november 2020 noemde Werf& het in een blog over Skills, al hét ruilmiddel waarmee vraag en aanbod elkaar zouden kunnen vinden.
Door de coronacrisis gaat dit in een stroomversnelling. Meer mensen dan ooit willen van de ene sector overstappen op de andere. En dan blijken diploma’s en cv nauwelijks van waarde te zijn, maar de daarin opgedane vaardigheden wel degelijk.

Na ondervraging bij een groep werkgevers is er een samenvatting gemaakt van de belangrijkste vaardigheden/ kwaliteiten (Bron: UWV):

           

Aansluitend kwam het UWV met een lijst met ‘’overstapberoepen’’. Een overzicht van 54 beroepen uit 16 sectoren waarin het op dit moment lastig is om werk te vinden met concrete voorbeelden op basis van vaardigheden.

En jij? Wat zijn jouw belangrijkste kwaliteiten/ vaardigheden?
Heb jij ook behoefte aan een nieuwe stap in jouw loopbaan? Wil je weten welke vaardigheden aansluiten bij onze vacatures, ga dan in gesprek met onze ervaren Consultants. Of wil je juist als werkgever weten hoe je de juiste vaardigheden selecteert bij de vacature? Ook dan denken we graag met jou mee!

Meld je aan voor de JobAlert!


Meld je hier vrijblijvend aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.