De winter staat voor de deur, een tijd van koude en donkere dagen, een tijd waar je in het donker naar je werk vertrekt en in het donker ook weer thuis komt. Dé tijd dat we met een kop warme chocolademelk op de bank zitten en als we geluk hebben we buiten in de sneeuw kunnen ravotten.

De een kan hier eindeloos van genieten en de ander loopt hier minder warm van. Zodra de klok is teruggezet raken sommige mensen in een ‘winterdip’, maar wat is nu een winterdip en hoe breng jij vol energie jouw werkdag door?

Bij een winterdip heb je last van de kortere en donkere dagen. In een serieuze vorm kan dit zorgen voor lichamelijke en/of psychische klachten. Maar in de meeste gevallen heb je net een wat ‘korter’ lontje. Er zijn vele tips om een winterdip tegen te gaan. Hieronder sommen we een aantal tips voor je op die je zowel thuis als op je werk kunt gebruiken.

  • Breng (dagelijks) tijd door in de buitenlucht. Natuurlijk wel overdag in het licht. Dit zorgt ervoor dat je echt lekker wakker wordt. Ben je aan het werk? Loop in de pauze even naar buiten, ook al is het een paar minuten. Dit kan wonderen verrichten.

  • Blijf in beweging. Door actief te zijn in de winter halveer je de kans op een winterdip. Sporten, maar ook wandelen doet veel goeds.

  • Gezond eten, veel groente en weinig suiker.

  • Haal het daglicht naar binnen thuis en op je werkplek! Kan dit niet, doe veel lichten aan.

  • Zorg ervoor dat je leuke dingen blijft doen. Doe dingen waar je vrolijk van wordt, een goed humeur is heel belangrijk.
 

DE WERKDIP

Heb jij geen winterdip maar een échte werkdip? Denk jij erover na om volgend jaar het roer omgooien en op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging? Meld je dan aan voor de job alert en blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures of ga direct op zoek in het vacature overzicht.

Meld je aan voor de JobAlert!


Meld je hier vrijblijvend aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.