Ispa Plastics is een specialist in het verwerken van kunststof halffabricaten tot hoogwaardige maatwerkproducten. Met ruim 30 jaar ervaring in het bewerken van kunststoffen, hebben ze ambachtelijk vakmanschap en productkennis weten te combineren met de nieuwste technieken. Hierdoor hebben ze partners in verschillende branches. Van visuele communicatie, als reclame, interieur- en standbouw en musea, tot industrie, als machinebouw, levensmiddelenindustrie en fijnmechanica.

Ispa Plastics is onderdeel van Thyssenkrupp Plastics Nederland. Ze hebben vier vestigingen in Nederland waarvan Zwolle de oudste is. In Zwolle werken ze met een team van negen medewerkers. De meesten werken er al 25 jaar, waardoor het een hechte club is geworden.

Belangrijke kernwaarden vanuit de organisatie zijn regionaal werken, kwaliteit, persoonlijk en klantgericht. Het is een platte organisatie, iedereen is behulpzaam en collegiaal en er heerst een open werksfeer. De kantoren zijn dan ook bewust kleinschalig opgezet zodat de lijnen kort blijven.

We spraken met CNC-frezer Gerard over dagelijkse werkzaamheden en uitdagingen.
Gerard werkt inmiddels al ruim 12 ½ jaar bij Ispa Plastics en heeft daarvoor voornamelijk gewerkt in de machinale houtbewerking. Hier was er minder uitdaging omdat de dagelijkse werkzaamheden veelal hetzelfde waren. Doordat bij Ispa Plastics ook veel gebruik wordt gemaakt van houtbewerkingsmachines, heeft dat wel relatie met zijn vorig werk. “Het grootste verschil is de diversiteit in de verschillende soorten kunststoffen met de daarbij behorende te gebruiken gereedschappen”, vertelt Gerard. Gerard heeft deze werkzaamheden en snelheden wel in de loop van de jaren eigen moeten maken. Want eenzijdig is het zeker niet.

 "Het mooiste van het freeswerk bij Ispa Plastics is toch wel de afwisseling in hetgeen wat er gefreesd mag worden. Natuurlijk komen bepaalde opdrachten regelmatig terug, maar de diversiteit in het dagelijkse aanbod blijft groot.’’ Zo frees je op het ene moment een Plexiglas of Polycarbonaat glashelder paneel wat uiteindelijk een mangatluik of machinebeschermkap wordt, de andere keer frees je van Pa6 (nylon), POM (delrin) of Polyethyleen een technisch onderdeel wat uiteindelijk in een machine voor de voedingsmiddelenindustrie wordt gebruikt. “Dit alles in combinatie met het werken in een klein hecht team onder de paraplu van een groot moederbedrijf maakt het werken bij Ispa Plastics leuk en uitdagend”, vertelt Gerard enthousiast. 

 Ze werken met 2 CNC gestuurde freesmachine (SCM/Morbidelli en een Haas), beide 5 assig. Daarnaast maken ze gebruik van Alphacam en Fanuc besturingssystemen. Bij Ispa Plastics werken ze voornamelijk in kleine series van max 300 - 400 stuks en klant specifieke aanvragen met enkelstuks. Afmetingen kunnen dus ook flink verschillen.

"Over het algemeen werken mensen graag bij Ispa Plastics”, vertelt bedrijfsleider Peter.
“We hebben langdurige dienstverbanden en het verloop is laag. We zijn kleinschalig, het is overzichtelijk, mensen kennen elkaar, we hebben goede arbeidsvoorwaarden en omstandigheden en het is een platte organisatie. Daarnaast bieden we ook doorgroei- en opleidingsmogelijkheden. Ik denk dat alles bij elkaar zorgt voor een prettige werkomgeving.”

Word jij Gerards nieuwe collega?
Momenteel zoekt Ispa Plastics een collega ter uitbreiding als CNC operator/ frezer. Zoek jij variatie in het werk, ben je graag aan het puzzelen en wil je graag aan de slag in deze mooie organisatie? Bekijk dan snel de vacature op onze site of neem contact op met Ester de Jong via 0538-820280.

Meld je aan voor de JobAlert!


Meld je hier vrijblijvend aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.