Ondanks dat Pasen er dit jaar wat anders uitziet dan normaal, betekent dit niet dat het minder leuk hoeft te zijn. Daarbij zorgen de paasdagen ervoor dat je je werk even een lang weekend kunt laten voor wat het is en je volledig kunt ontspannen. Want zeg nou eerlijk, er gaat toch niets boven een gezellig en rustig weekend met je gezin, zonder met werk bezig te zijn? Uit onderzoek blijkt dat je niet alleen proactiever op je werk wordt als je deze dagen écht even gebruikt om te ontspannen, maar je wordt er ook nog eens een leukere collega van. Hierbij 6 tips die jou kunnen helpen om de paasdagen goed door te komen:

Sta op tijd op

Over het algemeen begin je de dag met meer energie wanneer je niet te lang in bed blijft liggen. Dit geldt ook voor de feestdagen. In plaats van je nog eens om te draaien, heb je tijd voor activiteiten zoals uitgebreid ontbijten, het lezen van een goed boek of andere dingen waar je in een drukke, normale week niet aan toekomt.

Verzorg een uitgebreide paasbrunch voor het gezin

Zorg voor een goed gevulde tafel met allerlei lekkere broodjes en paastradities. Dit geeft eveneens een goed gevoel voor het hele gezin! Pak eventueel de tablet erbij om toch even een moment met de gehele familie te hebben. 

Verstop paaseieren in de buitenlucht

Daglicht en buitenlucht zorgen voor een goed gevoel (vitamine D) en geven je ruimte in je hoofd. Het draagt bij aan een zen gevoel. Daarnaast vinden kinderen het altijd leuk als er een spelelement (en chocolade natuurlijk) aanwezig is.

Kortom: voor ieder wat wils. 

Neem uitgebreid de tijd voor een leuk familiespel

Een familiespel zorgt voor wat afwisseling en ontspanning tijdens de feestdagen. Daarnaast zorgt het uiteraard ook voor een heleboel gezelligheid. Dit kan van alles zijn, van Monopoly tot Kolonisten van Catan of Ticket to Ride. Wil je de hele familie erbij betrekken? Denk dan eens aan 30 Seconds op de tablet.  

Kleed je op je best

Ondanks dat je dit jaar niet bij familie op bezoek hoeft, raden we je toch aan om je op je best te kleden. Dit draagt bij aan een beter humeur waardoor je beter in je vel zit. 

Sluit de dag af met een goede familiefilm 

Plof na het avondeten lekker met z’n allen op de bank en zet een leuke familiefilm aan. Zo kun je samen, lekker relaxed, de dag afsluiten. 

We wensen je alvast fijne paasdagen en hopen dat je met deze tips dinsdag weer helemaal uitgerust naar je werk gaat! 

Meld je aan voor de JobAlert!


Meld je hier vrijblijvend aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.