Heb jij verantwoordelijkheidsgevoel, oog voor detail en bovenal passie voor techniek? Dan heb je de eigenschappen van een operator. Wij vertellen hoe je een operator wordt én wij helpen de juiste operators vinden! Dat noemen wij de juiste match!

 


Wat doet een operator?

Een operator is heel letterlijk vertaald een “bedieningsman/vrouw”. Jij zorgt er als operator dus voor dat je losse onderdelen samenvoegt tot een eindproduct. Dit doe je door middel van machines binnen de procesindustrie. Als operator kun je worden ingezet als procesoperator, allround operator of machineoperator. In ieder geval is een operator altijd verantwoordelijk voor een deel van het proces. Jij bent de mens achter de machine. 

Dit zijn de belangrijkste taken van een operator:

  • Het toezien van het productieproces, waaronder het aansturen van productiemedewerkers;
  • Het controleren, opzetten en instellen van machines en installaties;
  • Het (laten) uitvoeren van kwaliteitscontroles;
  • Het signaleren en verhelpen van storingen.

Het productieproces hangt af van het effectief optreden van een operator, dit neemt veel verantwoordelijkheden met zich mee. Als operator weet jij wanneer je moet optreden in verschillende situaties.

 


De achtergrond van een operator

Als operator is het belangrijk dat je veel verantwoordelijkheid en kennis hebt. Deze kennis wordt opgedaan door de juiste opleidingen en relevante werkervaring. De meest voorkomende opleidingen tot operator zijn de VAPRO-vakopleidingen. Dit zijn technische praktijkopleidingen die specifiek gericht zijn op het vak van operator. Er bestaan vijf verschillende opleidingen op basis van niveau:

  • VAPRO basisoperator (Assistent-operator, MBO1);
  • VAPRO A (Operator, MBO 2);
  • VAPRO B (Allround Operater, MBO 3);
  • VAPRO C (Operator C, MBO 4);
  • VAPRO D (Basisprocestechnoloog, schakelopleiding van MBO naar HBO).

Ook is het mogelijk om met andere MBO-diploma’s aan de slag te gaan als operator, afhankelijk van de industrie waarin je werkzaam bent. Je zult voor een functie als operator dus veel kennis in huis moeten hebben of open staan om deze kennis ‘on the job’ op te doen. Eén ding is zeker, als operator heb jij passie voor techniek!

 


Wat verdient een operator?

De verdiensten van een baan als operator verschilt per functie. Afhankelijk van verantwoordelijkheid en ervaring wordt er een passend salaris opgesteld. Over het algemeen verdient een operator bij fulltime dienstverband tussen de €1.952 en €3.102 bruto per maand. Bij het werken in ploegen komt ook nog eens een fijne ploegentoeslag aan bod.

 


Ga aan het werk als operator!

Werk als operator kan in verschillende diensten, zo staan er mogelijkheden open in de dagdienst, 2- 3-  en ook 5-ploegen. Er is altijd een passende functie als operator voor jou te vinden. Een baan als operator neemt veel mogelijkheden tot financiële groei en persoonlijke ontwikkeling met zich mee. 

Wil jij als operator aan de slag? Wij hebben bij Euro Planit verschillende vacatures voor operators open staan in de regio. Zo kun je aan de slag als operator in Varsseveld, Dinxperlo, Emmen, Winterswijk of Enschede. Dit is slechts een greep uit de vacatures die wij open hebben staan. Wij hebben nog veel meer mooie mogelijkheden! Kom vooral langs of bel ons, wij horen graag waar jouw interesse ligt.

Ben jij als werkgever op zoek naar goede operators? Wij kijken graag wat we voor jou kunnen betekenen. Tijd om te matchen!

 

Meld je aan voor de JobAlert!


Meld je hier vrijblijvend aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.