In deze blog hebben we weer een nieuwe medewerker van de maand voor je klaar staan!

Van Portugal naar Drenthe

We zijn in een van de laatste maanden aanbeland van 2022, maar ook voor november en december selecteren we weer een medewerker van de maand! Voor de maand november is de keuze gevallen op Jose Diogo Casanova Araujo, een werknemer die werkzaam is voor Euro Planit in de regio Hoogeveen. Jose is vanuit Portugal naar Nederland geëmigreerd en heeft na een fijne sollicitatieprocedure en begeleiding van ons EU-flex team besloten om te starten als robotlasser bij Priema Cetra in Hardenberg. Dit is het verhaal van Jose.

Via een digitaal gesprek kwam Jose in aanraking met Euro Planit. Onze Portugese recruiter Tiago en HR-manager Anouk hebben Jose een digitale rondleiding gegeven, een aantal gerelateerde vragen gesteld over zijn perfecte werkplek en na enthousiasme van beide kanten zag Jose zich al rondlopen bij Priema Cetra. Door zijn enthousiasme en nieuwsgierigheid besloot Jose om er gewoon voor te gaan. 

Uiteraard had Jose huisvesting in Nederland nodig voordat hij hier aan het werk kon. Sinds dat hij vanuit Portugal naar Nederland is gekomen woont hij dus ook in een van onze huisvestingen in Emmen. Daar stapt hij nu elke dag met veel plezier zijn bed uit. Jose maakte zich in het begin van zijn loopbaan wel druk om een aantal zaken, zoals zijn loon en het begrijpen van het Nederlandse belastingstelsel. Ook hier heeft HR-manager van Priema Cetra, Anouk, een mooie bijdrage geleverd. Zij heeft de zorgen bij Jose weggenomen zodat hij zich rustig kon focussen op zijn baan. Jose geeft aan dat hij op een fijne plek is beland, en dat hij nu al sterk gegroeid is als persoon. Hij is een stuk relaxter in zijn dagelijks leven.

Tijdens onze bezoekronde bij Priema Cetra hebben wij ervaren dat Jose goed in het team ligt, goed met zijn collega’s om kan gaan en zijn werkplek echt als een tweede thuis heeft gemaakt. Hij vindt zijn werkzaamheden als robotlasser erg leuk om te doen, en heeft hier nu dan ook een stuk meer kennis van dan hij aan het begin had. Dit geeft ons van Euro Planit natuurlijk een goed gevoel, want uiteindelijk is het zoeken en vinden van werk een grote stap voor iemand, zeker vanuit het buitenland. Jose neemt rond de kerstdagen vrij, en gaat even terug naar Portugal om zijn vriendin weer op te zoeken die rechten studeert. Zo kan hij toch nog contact houden met thuis, ondanks dat hij een kleine 1.700 km verder zit! Het is tenslotte ‘the most wonderful time of the year’!

 

Priema Cetra is werkgever van de maand!

Naast een mooi verrassingspakket voor Jose, hebben we ook een heerlijke taart meegenomen voor onze werkgever van de maand: Priema Cetra in Hardenberg. Sinds het voorjaar van 2021 levert Euro Planit uitzendkrachten bij hen, en dan voornamelijk voor tijdelijke projecten. Met het succes van Jose in ons achterhoofd, hopen wij in de toekomst nog meer uitzendkrachten te kunnen plaatsen bij beide vestigingen.

Priema Cetra is een metaalproductiebedrijf met vestigingen in Hardenberg en Hoevelaken. Het bedrijf beschikt over een veelzijdig machinepark waarmee kwalitatieve metaalproducten worden geproduceerd. Ze werken met verschillende machines die onder andere kunnen ponsen en stansen, en beschikken ze over projectiemachines, natlakmachines en lasrobots. Priema Cetra maakt bijvoorbeeld verwarmingsdelen en onderdelen voor vrachtwagen carrosserieën.

Priema Cetra is een fijn bedrijf om bij te werken. Er heerst een gemoedelijke sfeer zodra je binnenstapt of begint met een nieuwe baan, en binnen het bedrijf is contact onderling gemakkelijk en snel. Je weet dus snel waar je aan toe bent.

Lijkt werken bij Priema Cetra via Euro Planit ook iets voor jou? Neem dan eens contact op met onze vestiging in Hoogeveen. Je kunt bellen met 0528 – 82 02 80 of door te mailen naar info@europlanit.nl.

Meld je aan voor de JobAlert!


Meld je hier vrijblijvend aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.