Voor een hypotheek schuif je aan bij een ervaren adviseur. Heb je een andere laptop nodig, dan trek je een ICT’er aan zijn jasje. En ben je aan vakantie toe, dan maak je een afspraak met de reisagent om de hoek. Een goed advies is altijd binnen handbereik, ook als het over een nieuwe baan gaat. Toch schakel je bij het zoeken naar vacatures niet zo snel hulp in. Want daar heb je Google voor, toch?

Google is onze grootste vriend tijdens het solliciteren. De zoekmachine biedt veel resultaten. Héél veel. Zeker nu. Hierdoor lijkt het alsof de perfecte baan voor het oprapen ligt, maar weet je in de praktijk vaak niet waar je moet beginnen. Krijg je uiteindelijk een mooi aanbod, dan slaat de twijfel toe. Is dit de baan waarvoor je het vaste contract bij je huidige werkgever opzegt? Het resultaat: je blijft zitten waar je zit, kijkt met gemengde gevoelens naar alle transferberichtjes op LinkedIn en belandt uiteindelijk opnieuw in de vacaturebubbel… voor de zoveelste keer.

Samen op zoek

Wil je er deze keer niet alleen voor staan? Dan kun je contact opnemen met adviseurs Werving & Selectie Ingrid Olivier en Marloes Heebing. “We helpen je bij je zoektocht naar een passende vaste baan. Hierbij benutten we ons netwerk van bedrijven in de technische maakindustrie in Oost-Nederland”, vertelt Ingrid. “We zijn op de hoogte van actuele vacatures. Daarnaast weten we dankzij onze jarenlange relatie met verschillende bedrijven welke posities op korte termijn vrijkomen en naar welke medewerkers doorlopend wordt gezocht. We hebben dus ook inzicht in banen die niet via Google te vinden zijn. Omdat we de cultuur binnen de bedrijven kennen, kunnen we bovendien inschatten waar jij je het meest thuis voelt.”

Vast of interim

Ingrid en Marloes hebben allebei meer dan twintig jaar ervaring in de arbeidsbemiddeling. “We zijn gespecialiseerd in de werving en selectie van midden- en hoger-kader-professionals in de technische, logistieke en industriële sector. Onze focus ligt op het vinden van een passende vaste baan, maar het is ook mogelijk om op interim-basis aan de slag te gaan.”

Persoonlijke intakegesprek

Hoe het zoekproces begint? “Sowieso níet met een rondje Google”, lacht Ingrid. “Bij werving en selectie nemen we uitgebreid de tijd om je te leren kennen. In een persoonlijk intakegesprek verdiepen we ons in onder meer drijfveren, competenties en valkuilen. Welke talenten heb je? Waar krijg je energie van? En wat vind je belangrijk in je werk? Lukt het niet om deze vragen te beantwoorden, dan helpen we je hierbij. We kunnen je ook doorverwijzen naar een loopbaanadviseur.” De ene keer komen er tijdens het gesprek al een paar interessante banen voorbij, de andere keer laten die even op zich wachten. “We maken daarom duidelijke afspraken over het vervolgtraject. Zo weet je precies waar je aan toe bent.”

Goede begeleiding

Tijdens het sollicitatieproces word je goed begeleid. “We informeren je uitgebreid over het bedrijf, geven inzicht in het ontstaan van de functie en bespreken de zogenoemde harde en zachte criteria. Daarbij komen ook de criteria voorbij die je niet direct uit de vacaturetekst haalt”, zegt Marloes. “Vervolgens maken we op basis van jouw kwaliteiten een voorstelprofiel dat we voorleggen aan de opdrachtgever. Word je uitgenodigd, dan bereiden we het sollicitatiegesprek samen voor. We denken zelfs mee over een geschikte outfit. Wanneer we ervan overtuigd zijn dat een baan bij jou past, laten we niets aan het toeval over. We doen er alles aan om jou en je toekomstige werkgever op een succesvolle manier aan elkaar te verbinden.”

Onderdeel van het netwerk

Bij elke stap in het proces maakt het sterke netwerk het verschil. “Vanaf het moment dat je bij ons aanschuift, ben je onderdeel van dat netwerk. En dat levert veel moois op”, aldus Ingrid. “Het gebeurt regelmatig dat ik medewerkers eerst help bij het vinden van een passende baan en dat ze me daarna inschakelen voor het werven van personeel. Namens hun nieuwe werkgever nemen ze dan aan de andere kant van de tafel plaats. Zo breidt onze waardevolle contactenkring in de regio zich steeds verder uit.”

Actuele vacatures

Op dit moment staat er een aantal vacatures open. Marloes: “Voor een opdrachtgever in Wehl zoek ik een Mechanical Support Engineer die het leuk vindt om service en support te bieden aan Nederlands- en Duitstalige klanten. Daarnaast ben ik voor twee opdrachtgevers in de Liemers gestart met het werven van een Hoofd Productie en een Manager Operations.” Ingrid: “Ik houd me bezig met een vacature voor een HR-manager die ‘een verbinder binnen de organisatie is en medewerkers faciliteert om het maximale uit zichzelf te halen’. Voor Welgro in Groenlo zoek ik een Facilitair Manager die het onderhoud van gebouwen, installaties en machines organiseert en aanstuurt.”

Interesse in mensen

Wat werving en selectie leuk maakt? “Werk vormt een belangrijk onderdeel van iemands leven en daaraan kunnen wij een bijdrage leveren. Ons takenpakket is veelzijdig. We combineren de inzet van technische tools met commerciële vaardigheden en psychologische skills”, zegt Marloes. Ingrid vervolgt: “Ik vind het oprecht interessant om erachter te komen wat mensen beweegt. Op de werkvloer ben ik hiermee bezig, maar ook in mijn vrije tijd. Als ik op een verjaardag of in de sportschool weer eens in gesprek ga over iemands baan, zie ik mijn man al kijken. Ik kan het gewoon niet laten en weet zeker dat ik mijn perfecte baan heb gevonden. Nu jij nog!”


     

Ingrid Olivier

+31(0) 575 55 55 18
i.olivier@europlanit.nl

     

Marloes Heebing

+31(0) 575 55 55 18
m.heebing@europlanit.nl

 

 

Meld je aan voor de JobAlert!


Meld je hier vrijblijvend aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.