Inmiddels zijn we aangekomen op de laatste bestemming van onze “Back-To-Work” tour (zo kun je het inmiddels wel noemen)! Na de vakantie beginnen we niet alleen met de nieuwe vacatures van Kyra en de nieuwe opdrachten van Eelco, maar gebeurt er in de organisatie ook een heleboel. Er blijft écht niks liggen in de vakantie en dat kan Marieke, Commercieel Directeur van Euro Planit, beamen.

GROTE CONTRASTEN

Allereerst zijn we natuurlijk benieuwd hoe Marieke haar batterij deze zomer heeft opgeladen: “Ik heb een heerlijke, voor mij bijzondere vakantie achter de rug. De bestemming stond namelijk al een tijd op mijn lijstje en nu was het zover. Met het hele gezin naar Zuid-Afrika, wauw! We hadden de reis zelf gepland en geregeld, en wat pakte het goed uit! Het is een heel bijzonder land met grote contrasten qua arm en rijk, natuur, dieren, sfeer en bovenal hele vriendelijke mensen. Heel speciaal om dit te kunnen doen. Oh ja, in augustus is het daar winter, wat een heel aangenaam klimaat opleverde van zo’n 25 tot 30 graden.” Ja, een klein beetje jaloers zijn we wel bij Euro Planit.

VOL ENERGIE EN CREATIEVE IDEEËN

Het is dan ook helemaal niet gek dat de eerste werkdag even schakelen was. “Ik had dit jaar de volledige 3 weken aan vrije dagen benut voor de reis, dus het was letterlijk weer gelijk aan de bak. Ik had tijdens mijn vakantie al wel wat foto’s geappt, dus collega’s hadden al een kleine indruk van mijn vakantie. Na de koffie en het bijpraat moment ben ik uiteraard gestart met de ongelezen e-mails en lopende zaken. Omdat ik zelf in ‘de bouwvak’ vakantie had, viel dit samen met de vakantie van diverse opdrachtgevers. Hierdoor had ik qua lopende zaken relatief weinig gemist. Echter hadden mijn collega’s niet stil gezeten: met ook hun vakantie net achter de rug kwamen ze vol energie en creatieve ideeën terug. Fijn, want op die manier kunnen we gelijk van start met nieuwe projecten en ontwikkelingen. Ik maak zelf altijd direct een document van nieuwe ideeën aan wanneer ik terug ben van vakantie. Ik noteer alle ideeën nu ze nog fris in het hoofd zitten en ik nog geen afleiding heb van alle lopende zaken. Dit document helpt me om te focussen op de ideeën waar we mee verder willen wanneer de hectiek van de dag weer toeslaat”, aldus Marieke.

NIEUWE OPDRACHTGEVERS,
ARBEIDSMIGRANTEN EN HUISVESTING

Een aantal punten staan dan ook al op haar lijst. Marieke benoemt er een paar: “We hebben in de tweede helft van mijn eerste werkweek direct een aantal campagnes in Portugal op kunnen starten voor technisch en logistiek personeel. Daarnaast zijn we met bestaande én nieuwe opdrachtgevers in gesprek over ontwikkelingen, campagnes, processen en dergelijke. De focus van Euro Planit ligt op de sectoren techniek, logistiek en industrie, en met name de logistieke tak breidt zich flink uit. Daarnaast hebben we onze huisvestingsmogelijkheden voor arbeidsmigranten uit Polen, Roemenië en Portugal uit kunnen breiden. Het is zó belangrijk dat onze migranten prettig kunnen wonen in ons land. Een goede afstemming van wonen, werken en leven staat bij ons altijd centraal.” Al met al klinkt dat als een behoorlijke kluif, maar gelukkig heeft Marieke fijne collega’s die haar daarbij ondersteunen.

SAMENWERKEN AAN ÉÉN DOEL

“Voor mijn afdelingen commercie, sales én marketing is september ook altijd de maand om ideeën voor Q4 om te zetten in concrete acties, en om plannen te maken voor 2023. Samen met alle vestigingen van Euro Planit kijken we naar de toekomst van de branches en regio’s. Er zijn zo veel factoren die de bedrijvigheid in onze regio’s beïnvloeden! De arbeidsmarktcijfers liegen er ook niet om: in gesprek blijven met onze opdrachtgevers, flexwerkers en werkzoekenden is dus cruciaal. Maar, laat dat nou net het leukste onderdeel van het werk zijn! De informatie omzetten en vraag & aanbod samenbrengen, bedrijven helpen zodat hun proces altijd door kan en mensen aan die toffe baan helpen waar ze, al dan niet actief, naar op zoek waren!”

HELEMAAL OP DE HOOGTE

Nu je op de hoogte bent van de in’s en out’s bij Euro Planit zijn wij benieuwd hoe jij opgestart bent na de vakantie. Ben jij toe aan wat opheldering over de arbeidsmarktcijfers in jouw regio, of kun je wel wat hulp en nieuwe inzichten gebruiken voor het opstellen van een solide plan voor jouw nieuwe projecten? Aarzel niet en neem eens contact op met Marieke of een van onze collega’s via +31 575 55 55 18 of info@europlanit.nl.

Meld je aan voor de JobAlert!


Meld je hier vrijblijvend aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.