Een dagje mee als bijrijder met een chauffeur van VHC ActiFood!

VHC ActiFood uit Oosterwolde is leverancier van horecaproducten aan o.a. kantines, restaurants, cafés, snackbars, recreatie en evenementen. Zij bedienen Noord-Nederland, waar ook de Waddeneilanden bij horen. Het motto van VHC ActiFood is gezamenlijk zorgen als horecaleverancier om de juiste producten te leveren en op tijd bezorgen! VHC ActiFood is een toonaangevende speler als horecagroothandel binnen Nederland, en staat voor service & betrokkenheid. Binnen het bedrijf wordt hard gewerkt aan een echte familiecultuur: iets wat alle werknemers erg belangrijk vinden. Ze zijn een meedenkend partner voor menig horecabedrijf en onderscheiden zich door net een stap verder te gaan.

Het was even wennen qua tijd, 6:00 in de morgen, maar een dag meerijden was het zeker waard! De dag begon met een kop koffie in de kantine met alle chauffeurs van VHC ActiFood. Wat gelijk opviel was de vriendelijkheid en behulpzaamheid van het personeel. Na de koffie werd onze bijrijder gekoppeld aan een zeer ervaren chauffeur van VHC ActiFood. De opdracht van die dag was het bevoorraden van kantines, restaurants, cafés en overige zaken in Drachten.

De werkzaamheden begonnen met het laden van de vrachtwagen door de chauffeur en zo nodig bijrijder. Alle vracht wat meegenomen moet worden staat klaar, maar moet allemaal gecontroleerd worden of alles klopt. Ook is het van belang om de diepvriesproducten niet te vergeten. VHC ActiFood werkt met moderne systemen; alle informatie staat op een iPad, terwijl de nieuwste navigatie in de vrachtwagen de juiste route aangeeft naar de locaties.

 

 

Zodra alle checks gedaan waren, werd de reis gestart richting Drachten. Eenmaal aangekomen in de stad, is het voor de chauffeur een uitdaging om een plek te vinden om te laden en lossen. Zodra de vrachtwagen geparkeerd is, kan het lossen beginnen. Bij de meeste klanten moet de voorraad zelf in de vriezer of koelcel geplaatst worden. Daarnaast is het ook de taak van de chauffeur om de emballage mee terug te nemen. Hierbij is het belangrijk om alles goed te registreren en bij te houden. Bij 1 van de klanten was er ook tijd voor een bakje koffie. Hét moment waar veel waardering voor de chauffeur getoond werd: iedereen kent hem namelijk!

Er zijn een aantal kwaliteiten welke een chauffeur moet hebben: hij of zij moet een goede kennis van producten hebben, sociaal zijn, denken in oplossingen en fysiek sterk zijn. Lid zijn van een sportschool is dus niet echt nodig, door het vele laden en lossen. Hard werken maakt hongerig. Aan het eind van de dag waren alle krentenbollen en al het fruit op die we hadden meegenomen uit de kantine van VHC ActiFood. Zodra de we de laatste klant hadden voorzien van alle spullen zijn we teruggereden naar Oosterwolde, werd de emballage opgeruimd en werd de vrachtwagen weer klaargezet voor de volgende dag. Op naar de kantine waar de dag besproken werd en waar een heerlijke soep op ons zat te wachten.

Al met al was het een interessante dag om mee te rijden. Een dag waar respect voor chauffeurs, hard werken, en goed opletten centraal stond. Toch blijft het sociale aspect van dit werk erg leuk, en maakt het erg interessant om voor VHC ActiFood te rijden!

Benieuwd hoe het is om chauffeur te zijn? Aarzel niet en stuur jouw CV naar hoogeveen@europlanit.nl. VHC ActiFood zoekt nog chauffeurs met C-rijbewijs en bijrijders!

 

Meld je aan voor de JobAlert!


Meld je hier vrijblijvend aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.