Ben jij een werknemer die in het bezit is van talenten die over het hoofd worden gezien? En stoor je je daaraan? Dan wordt het tijd om door te groeien! Makkelijk gezegd, want hoe pak je dat dan aan? En op welke manier kun je doorgroeien? Met onderstaande tips leggen wij jou uit hoe je sneller de volgende stap in je carrière kunt zetten.

Creëer je eigen mogelijkheden! Wat kun je zelf doen?

1 Je kunt zoveel kennis en kunde hebben, maar zolang de belangrijke mensen binnen het bedrijf het niet zien zit de volgende stap er niet snel in. Neem daarom het initiatief en maak het bespreekbaar bij je manager. Geef tijdens het gesprek aan wat je wilt bereiken. Wil je meer verantwoordelijkheden of juist andere taken? Signaleer kansen voor de organisatie en speel hierop in. Probeer werk naar je toe te trekken waar de organisatie echt iets aan heeft of waar je het bedrijf verder mee vooruit helpt.

2 Vergroot je kennis en blijf kennis opdoen. Volg cursussen of opleidingen, informeer naar de opleidingsmogelijkheden die worden aangeboden. Wanneer er geen sprake is van een opleidingsbudget dan kun je ook je kennis ‘gratis’ bijspijkeren binnen jouw vakgebied. Check google voor webinars, online trainingen, vakblogs e.d. op jouw vakgebied. Zorg dat je up to date bent en blijft over wat er speelt. Toch een betaalde opleiding volgen maar geen budget binnen jouw bedrijf? Kijk eens op www.stap-budget.nl. Er zijn echt volop mogelijkheden.

3 Onderhoud je relaties op de werkvloer goed. Laat je gezicht regelmatig zien, door deel te nemen aan bijvoorbeeld bedrijfsactiviteiten en -borrels. Denk ook na of je met jouw kennis anderen in het bedrijf zou kunnen helpen en biedt dit aan, ook buiten je eigen team.

4 Door de juiste werkhouding, val je natuurlijk ook op. Zorg daarom dat je werk goed gedaan wordt en loop niet de kantjes er af. Het is daarbij belangrijk om je flexibel op te stellen en neem geen genoegen met de middelmaat. Stel kritische vragen, en laat je resultaten zien. Verder kun je om feedback vragen en niet onbelangrijk; durf fouten te maken! Maar leer er wel van.

5 Ten slotte; wees geduldig. Ervaring komt met de jaren en besef dat je niet alles van de ene op de andere dag kan veranderen. Om te kunnen groeien moet je kennis ook meegroeien.

Wanneer jouw huidige werkgever geen doorgroeimogelijkheden biedt en er ook geen andere opties voor je zijn kan het een idee zijn om opzoek te gaan naar een nieuwe uitdaging of een carrière switch te maken. Weet je niet waar te beginnen?
Bij Euro Planit hebben we veel expertise in huis op diverse vakgebieden.
We helpen je graag verder! www.europlanit.nl / 0575 55 55 18

 

Meld je aan voor de JobAlert!


Meld je hier vrijblijvend aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.