Wie is hét gezicht achter de cijfers, rapportages en dashboards van Euro Planit? We zijn in gesprek met Alfred Mol, controller bij Euro Planit. De man die binnen het team backoffice verantwoordelijk is voor de financiële verslaglegging en -geving. Naast zijn werk heeft hij een passie voor sport en wielrennen in het bijzonder. De mouwen opstropen, dat past bij hem.

 

“Als je privé goed in je vel zit, dan kun je op je werk nog waardevoller zijn.”


“Het mooie aan wielrennen is dat je individueel je rit kunt rijden maar dat je met de wielerclub ook het teamgevoel hebt. Onderweg wordt er heel wat besproken.” Alfred doelt op zijn lidmaatschap bij de wielergroep Laren. Hij is lid van het eerste uur. Tot 10 jaar geleden reed hij ook actief wedstrijden. Dat doet hij nu niet meer, maar recreatief wielrennen in groepsverband nog steeds. Daarnaast vindt hij een meerwaarde in de goede gesprekken die onderweg gevoerd worden. Tegenwoordig pakt ook dochterlief regelmatig de fiets en doen ze samen een rondje. Het hoofd leeg maken en onderwerpen bespreken die aan de keukentafel de diepgang niet vinden. De beste gesprekken vinden soms onderweg plaats.


“Ik wist al vroeg dat ik iets met cijfers ging doen”


Op school bleek al snel dat Alfred meer met cijfers heeft dan talen. Niet gek dat hij daar zijn beroep van heeft kunnen maken. Na ervaring op te hebben gedaan bij andere werkgevers is Alfred bij Euro Planit nu ook op zijn plek. Naast het inhoudelijke werk is het van grote meerwaarde dat het bedrijf middelgroot is. De open bedrijfscultuur met respect voor elkaar en gedreven mensen, spreken hem enorm aan. “Het is mooi om van diverse invalshoeken de zaken te bekijken en aan te horen. Ik heb veel uitdaging in zowel de breedte als in het specialisme van het werk. Het team waarin ik zelf werk is goed op elkaar ingespeeld. Daarnaast werken we met internationale collega’s en culturen, dat maakt het extra leuk”. Verder is Euro Planit een bedrijf dat nieuwe mogelijkheden onderzoekt en uitvoert. Hier komen mooie en interessante projecten uit waar Alfred zijn steentje aan bij kan dragen.


Alfred hoopt de komende jaren door middel van zijn rapportages en analyses te kunnen bijdragen aan de groei van Euro Planit.

Meld je aan voor de JobAlert!


Meld je hier vrijblijvend aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.