Rubber is zo'n product dat je elke dag gebruikt zonder dat je je er bewust van bent. Ruma rubber in Hoogeveen is Trendsetter van rubber en specialist in het bekleden van walsen uit verschillende industrieën. Ruma staat voor maatschappelijk ondernemen, doen veel Research & Development en blijven producten en hoogwaardige compounden continueren en verder uitbouwen.

 

Ruma rubber bestaat al jaren. Onlangs de 80 jaar gepasseerd. Maar wat maken zij nu uiteindelijk. Rubber is zón product dat elke dag gebruikt zonder dat je je er bewust van bent. Ruma rubber is een grote speler op het gebied van industriële walsen, afsluiters in de olie en gasindustrie. Er wordt gewerkt met machines die voldoen aan de veranderende eisen van markt. Machines die o.a. stampen, persen, hechtingen aanbrengen. In sommige processen wordt er handmatig gewerkt. Een rubberlaag zorgt voor grip, voor precisie en flexibiliteit. Hiervoor zijn verschillende processen nodig om de rubber van de juiste eigenschappen voorzien. Je moet hier denken aan grip, elasticiteit of het rubber moet tegen water kunnen, tegen hitte of kou of geleidend zijn. Al met al Ruma rubber levert een belangrijke bijdrage aan de industrie en andere branches.


Werken bij Ruma Rubber

Riquette, consulant bij Euro Planit, beland in een gesprek met werkvoorbereider Theo over zijn werk bij Ruma rubber. "Vol enthousiasme ben ik rondgeleid!" Theo is een goede ambassadeur voor zijn bedrijf, weet veel van rubber en de bewerkingen die worden uitgevoerd in de productieruimte. Om het werk uitdagend te houden op de werkvloer is er variatie in werkzaamheden en mogelijkheid tot groei binnen de productieprocessen. Omdat er gewerkt wordt met CNC en draaibanken passen mensen uit de metaalindustrie prima bij Ruma rubber. Verder is er weinig verloop in het personeel, wat voorkomt uit een prettige werksfeer en goede werkomstandigheden.

 

Zie jij jezelf al werken bij Ruma Rubber? Neem dan gerust contact op met Riquette via r.kok-baan@europlanit.nl of bel bel via 06 - 53 61 34 83.

Meld je aan voor de JobAlert!


Meld je hier vrijblijvend aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.