Na niet lang nadenken, was ik erover uit… Mijn eerste echte baan wordt Junior Recruiter!

Na mijn opleiding direct in de uitzendbranche! Mijn naam is Kyra, Junior Recruiter bij Euro Planit en ik wil jou graag meenemen in mijn ervaringen binnen de uitzendbranche en het leuke team in Vorden.

 

Eerste echte baan

In juli 2021 heb ik mijn Hbo-diploma voor de opleiding Communicatie op de HAN in Nijmegen behaald. Tijdens mijn afstudeerstage was ik al bezig met de zoektocht naar mijn eerste nieuwe baan. Via LinkedIn kwam ik een functie tegen binnen de marketing bij Euro Planit in Vorden. Hier heb ik gelijk op gereageerd en voordat ik het wist zat ik diezelfde week nog op het kantoor in Vorden voor mijn kennismakingsgesprek met Marieke Alten, Sales en Marketing Manager van Euro Planit. Dit was een erg prettig gesprek, met een wending die ik van tevoren niet aan zag komen…

Tijdens de kennismaking vertelde Marieke dat zij mij heel wat anders zag doen binnen Euro Planit. Met haar jaren ervaring binnen de uitzendbranche, zag zij mij namelijk als toekomstig Junior Recruiter. Net zoals veel jonge studenten wist ik nog niet zeker wat voor werk ik wilde doen, dus na snel schakelen hadden wij direct een nieuw gesprek ingepland. Dit gesprek had ik met mijn (toekomstige) collega Steffie van den Berg en leidinggevende Kim Kotteman. Dit was een leuk gesprek waarin zij mij het werk en de branche volledig hadden uitgelegd en ik enthousiast werd van de functie. Na niet lang nadenken, was ik erover uit… Mijn eerste echte baan wordt Junior Recruiter!

 

De eerste drie maanden

Drie maanden geleden begon het dan voor mij, geen student meer maar Junior Recruiter. Ik werd goed opgevangen door alle collega’s hier in Vorden en ik voelde mij al snel thuis in dit team. Ze stonden allemaal open voor mijn vragen en namen mij al direct mee naar hun intakes met kandidaten en op klantenbezoeken. Het leren kennen van de branche ben ik nu nog steeds mee bezig, want van de uitzendbranche en technische werkzaamheden wist ik helemaal niks. Doordat ik veel word meegenomen en mijn vragen worden beantwoord, kan ik hier al steeds beter mee overweg. Op dit moment zit ik ook al op een punt dat ik steeds meer eigen verantwoordelijkheden krijg. Na 2 maanden had ik zelfs al mijn eigen intake! Iets wat ik toen super spannend vond en nu is het iets waar ik elke week naar uitkijk.

 

Het werk eigen maken

Wat ik merk is dat ik in een hele gekke tijd begonnen ben. Veel binnenkomende vacatures, maar erg weinig kandidaten om deze vacatures te vervullen. Ondanks dat dit het werk lastiger kan maken, zie ik het als een tijd waarin ik de mogelijkheid heb om het werk meer eigen te maken, zodat ik over een tijdje volledig ingewerkt ben. Mijn persoonlijke doelen zijn nu gefocust op het leren kennen van de branche, mij professionaliseren in het vak en het behalen van het SEU-examen. Ik kijk er naar uit om mijzelf in dit vak te mogen ontwikkelen!

Meld je aan voor de JobAlert!


Meld je hier vrijblijvend aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.