Irene Westerweel is verkozen tot medewerker van de maand vanuit Euro Planit, vestiging Apeldoorn en werkt nu alweer 1 jaar via Euro Planit bij de Starbucks in Apeldoorn, gefeliciteerd! Toen Irene zich bij ons inschreef had ze nog een kantoorbaan, ze werkte als managementassistent, maakte lange dagen van 8 uur en moest in 2020 genoodzaakt vanaf huis werken.

Ze miste het sociale contact met collega’s en klanten en besloot op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Op het internet kwam ze de vacature van Starbucks tegen met de titel: Coffeelover gezocht. De tekst sprak Irene direct aan en zo reageerde ze ook met de quote: Coffeelover gevonden! De match was direct gemaakt. Samen met Lisette Garthener, consultant bij Euro Planit, blikt ze terug op een fantastisch jaar.

 

E-learning

“Ik was op zoek naar een parttimebaan en deze vacature stond online voor 20-24 uur per week. Ik vind het leuk om met gasten te werken en wil graag echt werken met de handen” vertelt Irene. Na een kennismakingsgesprek mocht ze al snel starten. Tijdens haar uitwerktermijn kon ze al met de e-learing van Starbucks voor Barista beginnen.

Binnen een paar weken had Irene het diploma voor Barista te pakken. Hier is het niet bij gebleven. Irene heeft binnen 8 maanden, wat echt heel snel is, al de stap kunnen maken naar Shift Supervisor. Dit betekent dat Irene de verantwoordelijke van dienst is en samenwerkt met een andere Barista.

 

SHIFT SUPERVISOR

Als de Barista zijn/haar dienst begint bespreek je samen hoe de dienst verloopt, wie op welke plek staat. Er zijn vaste plekken per functie maar Irene vindt het zo nu en dan ook heerlijk om even achter de kassa of bij de bar te staan, waar alle koffie varianten gemaakt worden.

Irene wil graag nog verder groeien naar Assistent Store Manager zodat zij bij afwezigheid van de Store Manager de taken kan overnemen. Zij neemt zo nu en dan al waar, maar vanuit Starbucks zijn hier ook opleidingen voor.

 

TROTS

Er verschijnt een brede lach op het gezicht van Irene: “Ik ben al snel doorgegroeid van Barista naar Shift Supervisor en er is nog meer mogelijk. Ik heb in oktober 2021 een vaste aanstelling gekregen voor 32 uur per week bij Starbucks zelf. Waar ik eerder dacht dat dit voor mij te veel uren zouden zijn, past dit nu heel goed bij me. Waar eerder dagen van 8 uur werken heel langzaam voorbijgleden is het bij Starbucks dat ze voorbijvliegen.”
Als Shift Supervisor krijg je ook de taak om nieuwe Barista’s in te werken. Hen leren over Starbucks, het verhaal achter de koffie(bonen) te leren, leren hoe om te gaan met upsell en cross sell vindt Irene ook een leuk onderdeel van haar werk.

 

ICED CARAMEL MACCHIATO

Het favoriete drankje van Irene? Dat was geen lastige vraag natuurlijk: “Ik dronk eerder graag Cappuccino maar sinds ik hier werk ben ik gek op de Iced Caramel Macchiato.” “Maar een koude koffie drink je toch alleen in de zomer?” vroeg Lisette aandachtig “Nee hoor!” ging Irene verder: “stel je voor je hebt een lekkere kop koffie gepakt en na 5 minuten is deze alweer afgekoeld doordat je er niet aan toe komt hem meteen te drinken, de Iced Caramel Macchiato is al koud waardoor dit niet erg is. Hij is ook erg verfrissend als je het warm hebt door het snelle werktempo.”

 

STARBUCKS

Starbucks is gelegen in Apeldoorn zuid op een ideale locatie, zo zegt Irene ook zelf.
“We worden goed gevonden door gezinnen met kinderen, scholieren maar ook zakelijke gasten. Zowel Nederlands als Engelssprekend. Scholieren fietsen er graag een stukje voor om en de zakelijke gast stopt onderweg naar het werk of als ze van de snelweg afkomen nog even bij de Starbucks. Men wordt snel geholpen, het team is goed op elkaar ingespeeld. De sfeer is informeel en het is er altijd gezellig. We zijn zeven dagen per week geopend.

Er komen veel vaste gezichten, wat het werk extra leuk maakt. In de tijd van de lockdown mocht Starbucks openblijven voor het afhalen van koffie. In deze tijd zijn er ook veel nieuwe gasten bijgekomen en was de omzet meer dan normaal.”

 

SAMENWERKING MET EURO PLANIT

Starbucks Apeldoorn valt onder de verantwoordelijkheid van Franchisenemer Igle Weidenaar, die ook de Shell Carwash en diverse Shell tankstations in Apeldoorn en Hengelo onder zijn hoede heeft. Euro Planit mag al meerdere jaren samenwerken met Weidenaar en is hier ook erg trots op.

Als je ziet dat een topper zoals Irene al voor het einde van haar contract overgenomen wordt en een contract bij Starbucks rechtstreeks krijgt, maakt ons dat extra trots.

Meld je aan voor de JobAlert!


Meld je hier vrijblijvend aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.