Verbaasd, dat zijn we allemaal wel eens. Zo overkomt ons soms de gekste dingen waar we totaal geen invloed op hebben. Op numero uno staat toch wel het cancelen van een sollicitatiegesprek op het allerlaatste moment. Daar kun je als consultant en werkgever nou écht van balen, maar hoe gaan onze consultants hier mee om?

Het is heel vervelend als onze opdrachtgever tijd heeft gereserveerd voor een gesprek en de kandidaat komt niet opdagen. Je zou zeggen dat het een kleine moeite is om even een belletje te doen of appje een te sturen om je af te melden, toch? Niet iedereen denkt daar hetzelfde over. Wanneer met overmacht situaties uitgesloten zijn komen we tot de conclusie dat deze kandidaat niet geschikt is voor de functie en de opdrachtgever misschien wel beter af is met een andere kandidaat. Nadat we het even hebben geventileerd in ons team zetten we alle zeilen bij om een nieuwe kandidaat te vinden. Vaak is de vacature alsnog snel ingevuld en wie weet komen we jou dan wel tegen!

Ben jij nou enorm aan het twijfelen tussen twee bedrijven of heb jij jouw keuze stiekem al gemaakt? Dan hebben wij een aantal tips voor jou op een rijtje gezet:

Tip 1:

Wanneer je nog twijfelt is het altijd goed om het gesprek aan te gaan. Het helpt je om een weloverwogen keuze te maken door de voor en tegens goed tegen elkaar af te zetten. Wie weet heb je onverwachts alsnog een hele goede indruk van het bedrijf. Een gesprek is altijd vrijblijvend, je wordt er altijd slimmer van en wie weet opent het zelfs deuren voor je waar je nog niet aan had gedacht.

Tip 2:

We snappen dat je genegen bent om direct "ja" te zeggen tegen een baan. Maar het is wel goed om ook de voorwaarden die bij die baan horen goed door te lopen. Een baan kent rechten én plichten, wel zo handig dat je van tevoren goed hebt nagedacht of deze ook bij jou passen. Benieuwd naar de voorwaarden van Euro Planit? Je vindt ze hier.

Tip 3:

Ben je nou écht helemaal zeker van je zaak en wil je toch het gesprek cancelen op basis van jouw onderbuikgevoel? Bel ons even of stuur minimaal een mailtje of appje zodat we weten dat het goed met jou gaat en waarom je het gesprek cancelt. Zo heb je het netjes afgehandeld en kun jij weer met een fijn gevoel jouw nieuwe baan in!

Zit jij in de oriënterende fase en ben jij juist op zoek naar leuke vacatures bij jou in de buurt? Bekijk dan eens het vacatureoverzicht met allerlei nieuwe functies in de techniek, logistiek en productie. Geheid dat er een leuke uitdaging voor jou tussen zit!

Meld je aan voor de JobAlert!


Meld je hier vrijblijvend aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.