Het wettelijk minimumloon stijgt per 1 juli a.s. met 0,96%. Maar wat is eigenlijk het wettelijk minimumloon en hoe is dit ontstaan?

Het minimumloon bestaat al ruim een halve eeuw. Het was een voormalig vakbondsman die in 1969 verantwoordelijk was voor de invoering van het minimumloon. Voormalig CNV-bestuurder Bauke Roolvink was als lid van de Anti-Revolutionaire Partij minister van sociale zaken. De gedachte was dat ook werknemers met het laagste loon hun gezin moeten kunnen onderhouden. Door het wettelijk minimumloon in te voeren is er een ondergrens vastgesteld. Het is dus een vorm van inkomensbescherming. Het garandeert werknemers een redelijk inkomen voor de arbeid die zij leveren.

Het wettelijk minimumloon is het salaris dat de werkgever, minimaal aan de medewerkers moet betalen. Dat staat in de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag (WML).Het minimumloon wordt aangegeven als loon per maand, per week of per uur. Dit is altijd een brutobedrag, dus zonder inhouding van de loonheffingen.
De hoogte van het wettelijk minimumloon wordt jaarlijks twee maal vastgesteld, te weten per 1 januari en juli van elk jaar. Dit gebeurt op basis van de gemiddelde prijsstijging en de gemiddelde loonontwikkeling in Nederland. Buiten het wettelijk minimumloon gelden er ook regels voor vakantiegeld, het minimum vakantiegeld is 8 % per jaar. Werkgevers doen

Het wettelijk minimum uurloon
Het wettelijk uurloon kan verschillen per sector waarin de werkzaamheden vallen. Dit is vaak 36, 38 of 40 uur per week, afhankelijk van de sector waarin u werkzaam bent. Als er part-time gewerkt wordt gelden de regels voor het minimumloon naar rato.

Zoals het woord minimumloon al doet vermoeden is dit het loon dat minimaal betaald moet worden. In de meeste gevallen schrijft de CAO of bedrijfsreglement hogere bedragen voor dan het wettelijk minimumloon. Toch komt het voor dat een CAO loon lager is dan het wettelijk minimumloon. Dit komt vaak voor als de loontabellen voor meerdere jaren gedefinieerd zijn. Op het moment dat het CAO loon onder het wettelijk minimumloon komt dan moeten de werknemers verloond worden conform het wettelijk minimumloon, dit is immers de ondergrens.

Gevolgen van onderbetaling werknemer
De Inspectie SZW van het ministerie controleert of werkgevers zich aan het wettelijk minimumloon houden. De inspectie kan werkgevers die hun werknemers te weinig betalen een boete opleggen. Daarnaast kunnen er sancties opgelegd worden als er overtreding(en) plaats vindt van de wet minimumloon en minimumvakantiebijslag. De volgende boetes en sancties kunnen opgelegd worden:

  • Een boete van maximaal € 12.000 als u niet kunt aantonen hoeveel loon en vakantiebijslag u heeft betaald en hoeveel uren zijn gewerkt. Of als de loonstrook niet klopt.
  • Een boete als u te weinig betaalt. Die boete kan oplopen tot € 10.000 per werknemer.
  • Een boete als u het minimumloon contant betaalt. Deze boete kan oplopen tot € 1.250.
  • Een boete als u te weinig vakantiebijslag betaalt. Deze boete kan oplopen tot € 2.000 per werknemer.
  • Een dwangsom als u niet binnen 4 weken alsnog betaalt. Per werknemer tot € 400 per dag, met een maximum van € 40.000 per werknemer.


Wanneer u personeel inleent bij Euro Planit, weet u zeker dat dit goed geregeld is en het personeel niet onderbetaald wordt. Wilt u hierover meer weten? Neem gerust eens contact met ons op.

Meld je aan voor de JobAlert!


Meld je hier vrijblijvend aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.