Het is voor het Spaanse elftal nog even spannend of zij door zijn naar de volgende ronde. We kennen Spanje allemaal wel van de heerlijke tapas, de sangria, het mooie weer en de lekkere paella. Spanje is een van de favoriete vakantielanden van Nederlanders en dat begrijpen we maar al te goed.

Werken in Spanje

Werken in Spanje is net een stukje anders dan in Nederland. Spanjaarden hebben vaak wat meer rust in hun hoofd dan wij. Ze zijn een stuk minder gestrest en alles hoeft, zoals in Nederland, niet per direct te gebeuren. In de middag doen Spanjaarden dan ook vaak een middagslaapje, ook wel een siësta genoemd. Daarna gaan ze weer rustig aan het werk. Spanjaarden zijn een goede toevoeging voor het Nederlandse personeel omdat zij het Nederlandse personeel een stukje rust mee kunnen geven.

De lonen in Spanje zijn een stuk lager dan in Nederland. Het minimumloon is nog geen €700,- per maand voor 40 of zelfs 50 uur werken. Het is voor Spanjaarden dus erg aantrekkelijk om in Nederland te komen werken. In 1996 werkten er nog 28.421 Spanjaarden in Nederland. In 2020 zijn dit er al ruim 49.000. Typerend voor Spanjaarden is dat ze tijdelijk in Nederland werken, maar daarna toch besluiten om terug naar Spanje te gaan. Wel is het overgrote deel erg tevreden over het werken en leven in Nederland.

Vorige week hebben we jullie kennis laten maken met Oekraïne en haar gewoontes. Heb je dit gemist? Lees het blog hier.

Meld je aan voor de JobAlert!


Meld je hier vrijblijvend aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.