Afgelopen zondag heeft het Nederlands elftal met 3-2 gewonnen van Oekraïne. Een mooie gelegenheid om ook eens bij andere landen met hun cultuur en gewoontes stil te staan. Deze week laten we je wat meer zien van Oekraïne.

Toeristen komen veelal naar Oekraïne voor de eeuwenoude stadjes en de mooie stranden aan de zwarte zee. Oekraïne staat ook bekend om Tsjernobyl. Dit is een stad waar in 1986 een nucleaire ramp voltrok. Vanwege het hoge stralingsniveau is er geen leven meer mogelijk en ligt de stad er verlaten bij. Qua eten zijn brood- en tarweproducten niet weg te denken uit de Oekraïense keuken. 

In Oekraïne zijn mensen positief en tolerant. Alles mag. Er wordt niet met de vinger gewezen. Positiviteit en tolerantie op de werkvloer zijn twee hele fijne eigenschappen. Hierdoor voelen mensen zich eerder op hun gemak en van een beetje positiviteit wordt niemand slechter, toch?!  

Pluk de dag

Voor Oekraïners geldt het levensmotto: pluk de dag. Ze leven van dag tot dag, hebben geen vaste agenda en zijn dus enorm flexibel. Veel Oekraïners geven zich over aan het lot (soeba): uiteindelijk zijn het de hogere machten die bepalen hoe het met je afloopt. Dit getuigt van lef.

Nederlandse bedrijven huren steeds vaker werknemers in vanuit het buitenland. Ten opzichte van 2015 vervijfvoudigde het aantal werknemers van buiten de EU, dat in Nederland werkzaam is. Vooral het aantal Oekraïners groeide explosief. De werknemers zijn vooral actief in de transport, bouw, logistiek en landbouw.

Nederlanders houden zich vaak aan regeltjes en heel veel moet volgens planning. We maken graag afspraken zodat we weten waar we aan toe zijn. Oekraïners zijn een goede toevoeging voor het Nederlandse personeel zodat we wat meer durven en om te leren dat we bepaalde zaken wat meer los kunnen laten.

Ben je benieuwd naar de winnaars van de volgende poules? Houd onze social media kanalen dan goed in de gaten! 

Facebook: https://www.facebook.com/EuroPlanitPersoneelsdiensten
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/euro-planit-personeelsdiensten/mycompany/?viewAsMember=true
Instagram: https://www.instagram.com/europlanit/

 

Meld je aan voor de JobAlert!


Meld je hier vrijblijvend aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.