Decoilers, grote rollen metaal, meerdere kantbanken en een behoorlijk machinepark zijn het decor van de productiehal van Ulamo Metaal. Freek van den Berg, productiemanager van de afdeling metaal, kijkt trots de grote ruimte in. “Ik vind het mooi wanneer mensen en techniek samenkomen en dat is wat hier constant gebeurt.”

Freek heeft altijd in de metaalbranche gewerkt. Hij is zelf ook ooit begonnen in de productie, in ploegendiensten. “Ik heb eigenlijk alle takken binnen het proces van een metaalbedrijf zelf ervaren. Uiteindelijk ben ik doorgegroeid naar kwaliteitsmanager en teamleider en nu werk ik inmiddels anderhalf jaar bij Ulamo.” Ulamo maakt de bekleding van radiatoren. Het is een metaalbedrijf en lakkerij in één en dat is uniek. “Dat vind ik ook zo mooi aan het bedrijf: er gaat geen ruw materiaal weg, maar er gaat een compleet eindproduct naar de klant.”

Metaal

Ulamo koopt grondstoffen in. Deze grondstof komt binnen bij de afdeling metaal. Hier begint de grondstof een product te worden. “We maken een product met onze handen. We beginnen met ‘niets’ en eindigen met een compleet eindproduct. Het leuke is dat we het eindresultaat kunnen zien, omdat we bij Ulamo ook zelf lakken. Het product gaat dus niet als ruw materiaal weg, maar gaat compleet de deur uit”, vertelt Freek enthousiast. “Daarnaast is het toch gaaf dat je jouw eigen gemaakte producten in de woonkamer en bouwmarkt tegenkomt?!”

Moderne technieken in combinatie met kwaliteitsborgingsystemen vormen de basis voor een hoogwaardige kwaliteit van de producten. Ulamo werkt onder andere met de LEAN-methode om het optimale uit de processen en producten te halen. Freek is constant bezig met het optimaliseren hiervan. “Het begint bij onze mensen. Zij zijn de basis van ons bedrijf. Onze medewerkers op de werkvloer staan het dichtst bij het proces. Als zij mee willen werken met het continue verbeteren van onze processen en hun verbeterpunten en eigen ideeën delen, dan blijft de kwaliteit en efficiëntie van onze producten alleen maar groeien.”

Iedere dag leert Freek nog een beetje bij: “Van automatisering van huidige machines tot de aanschaf van nieuwe machines. Van de manier van werken tot het bedenken van slimme oplossingen samen met mijn team. Ik blijf leren. Het team is heel divers: iedereen heeft zijn individuele behoeftes, eigen kwaliteiten en ze hebben allemaal verstand van verschillende technieken. Ik vind het een mooie uitdaging om constant te proberen het optimale uit mijn mensen en de machines te halen”

Openstaande vacatures

Freek is altijd op zoek naar nieuwe medewerkers met technische kennis, die een belangrijke bijdrage hebben aan de eindproducten van Ulamo. Zo is hij bijvoorbeeld op zoek naar een laseroperator en monteur/steller.

Laseroperator:
Als laseroperator stel je de machine in, je maakt het product en je verricht direct de kwaliteitscontrole. Zie je een afwijking? Dan is het belangrijk dat je direct actie onderneemt. Daarnaast zorg je ervoor dat het materiaal op tijd wordt aangeleverd bij de machine. Dit doe je in overleg met je collega’s vanuit de logistiek. In deze veelzijdige functie ben je verantwoordelijk voor het instellen, omstellen en de uitvoering van de machine en het product.

Monteur/steller:
Als monteur ben je verantwoordelijk voor het gebruiksklaar maken van het machinepark wat bestaat uit het instellen en ombouwen van gereedschap op: stanslijnen, paneellijnen, puntlassen en hydraulische persen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het verhelpen van storingen aan het machinepark. Je werkt nauw samen met de afdeling Technische Dienst.

“Beide functies hebben veel vrijheid. We vragen naar de inbreng van medewerkers op de werkvloer en luisteren dan ook echt naar ze. Zij werken met de machines en staan het dichtst bij onze producten. We zijn een familiebedrijf en heel loyaal naar onze medewerkers. We kunnen veel van onze medewerkers vragen, en we vinden ook dat we ze daarom veel moeten bieden. We houden onze werknemers goed in de gaten, bieden ze opleidingsmogelijkheden, en willen de boel echt met elkaar draaien.”

Ben jij de laseroperator die Freek zoekt? Of wil jij aan de slag als monteur/steller? Solliciteer dan direct via de knop onder de vacatures. 

Meld je aan voor de JobAlert!


Meld je hier vrijblijvend aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.